برگزاری همایش شبکه کسب و کارهای نو و دانشبنیان در کانون گیلان
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان همایش کسب وکارهای نو را با همراهی مجموعههای فعال در این عرصه برگزارکرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این همایش در راستای افزایش گستره فعالیتهای کانون در حوزه برنامههای علمی با همراهی پارک علم و فناوری، مرکز رشد واحدهای فناور، نهادکتابخانههای عمومی، دانشگاه گیلان و شرکت دانشبنیان شتابدهنده ایرسا در رشت برگزارشد.
طی این همایش محمدرضا فلاحراد، مدیرعامل و مدیر شرکتهای «آموزش یاران رادگستر» و «واحد فناور محکینو» به پیشینه شکلگیری طرح شبکه کسب وکارهای نو و دانشبنیان برای حاضران پرداخت.
وی صحبتهای خود را با طرح پرسشی در ارتباط با عدم فعالیت بسیاری از افراد در مشاغل غیر تخصصی و دور از حوزه دانش و تحصیل آغازکرد و با ریشهیابی این موضوع بهپیشبرد.
محمدرضا فلاحراد توضیحداد: در دهههای گذشته بیشتر افراد به شغلهای دولتی یا فعالیت در کارخانهها گرایشداشتند و امروزه با گذر زمان و تغییر قانونها، افزایش جمعیت و هزینههای خدماتی، بهرهگیری از فنآوریهای نوین، زمینههای کاهش نیاز به نیروی انسانی و ورود افراد به عرصههای جدید را فراهمآوردهاست.
این دانشآموخته رشته مهندسی مکانیک سیالات از دانشگاه گیلان ادامهداد: درعصر حاضر، گرایش به تحولآفرینی و ایجاد فرصتهای جدید شغلی و استقبال از شغلهای خُرد و نوپا شتابگرفت و با فراهمشدن امکان رشد سریع شرکتهای فنآور و درآمدزایی مناسب، استقبال از فعالیت در این شرکتها و موسسهها افزایشیافت.
وی برهمین اساس، ایدهپردازی و خلاقیت ورزی را لازمه پیشرفت همهجانبه در عصر حاضر دانست و با اشاره به راهاندازی طرح شبکه کسب وکارهای نو و دانشبنیان اضافهکرد: با اجرای این طرح درنظرداریم با بهرهگیری از استعدادهای نسل نوجوان و هدایت و تشویق آنان، برای طرحریزی ایدههای تازه جهت ایجاد کسب وکارهای نو و شکلدهی به آینده تلاشکنیم.
مسوول حراست کانون پرورش فکری استان گیلان هم از حاضران در این همایش بود و با تاکید بر لزوم مغتنمشمردن فرصتهای زندگی گفت: لازماست با دستیابی به آموزشهای درست و مهارتآموزی، در مسیر کسب و کار حلال در عرصه زندگی گامبرداریم.
جعفرمجیدی اضافهکرد: بالندگی در زندگی فردی و اجتماعی نیازمند تکیه بر خرد جمعی و حرکتهای عالمانه مبتنی بر روشهای نوین کسب و کار است.
او همچنین، حرکت در مسیر پیشرفت را نیازمند خودمراقبتی در جامعه و فضای مجازی دانست و از نوجوانان حاضر برای توجه به این مهم دعوتکرد.
صغری قامتیمقدم، کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان نیز صحبتهای خود در این همایش را با اشاره به اهمیت علمآموزی از منظرپیامبرگرامیاسلام (ص) و امامان معصوم(ع) آغازکرد و بابیاناینکه هدف آموزههای اسلامی، هدایت و راهنمایی انسانها به سوی سعادت و کمال است، افزود: عملگرایی و تکیه بر اندیشهورزی، یکی از این شیوهها بهشمارمیرود.
رابط فعالیتهای علمی کانون گیلان افزود: توصیه به تدبر، تعقل و استفاده مستقیم از واژههایی چون نجم، ثاقب، سما و الارض نیز بیانگر توجه قرآن کریم به ضرورت نوآوری و کشف پدیدهها از سوی انسان است.
او درهمینحال با اشاره به پیشینه علم در ایران باستان و نقش دانشمندان این دیار در توسعه علمی گفت: در عصر حاضر نیز درخشش دانشمندان جوان ایرانی در تمامی عرصهها شاهدهستیم.
قامتی دراین میان، توجه کانون پرورش فکری به علم و فنآوری و پرورش استعدادهای کودکان ونوجوانان در این زمینه را یادآورشد و گفت: دریافت جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران در بیستوپپنجمین دوره جایزه ترویج علم از سوی مدیرعامل این نهاد فرهنگی، گویای توفیق کانون در این عرصه محسوبمیشود و با بهرهگیری از بسترهای موجود تلاشداریم شاهد این روند رو به رشد باشیم.
ادامهبخش این همایش که صبح روز شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳ در سالن سینمای ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت صورتگرفت، بخش کلیپهای آموزشی و تجلیل از فعالان عرصه فعالیتهای نوپدیدبود.