روزجهانی معلولان در گیلان گرامیداشتهشد؛
آیندهسازی کانونیها، با تاکید برتفاوت توانمندیها
کارکنان ستادی و مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ویژهبرنامههای روزجهانی معلولان را با شعار «با تواناییهای متفاوت آیندهرا خواهیمساخت»، برگزارکردند.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، پاسخگویی به نیازهای تمامی مخاطبان از رسالتهای کانون پرورش فکری در مسیر تحقق عدالت اجتماعی، فرهنگی و آموزشی است و در این میان، خدماترسانی به کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه در اولویت این نهاد قراردارد.
راهاندازی مراکز فرهنگی هنری فراگیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز گامی در مسیر ارایهخدماتفرهنگی هرچه بهتر به اعضای نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا، معلول جسمی حرکتی بود و در تعامل با مجموعههای فعال در این عرصه، نقش سازندهای در افزایش گستره و اثربخشی فعالیتهای این مجموعه فرهنگی داشت.
در همین راستا، کانون پرورش فکری با بهرهگیری از بسترهای ایجادشده از سوی سازمان ملل و نامگذاری ۱۲ آذر بهعنوان «روزجهانی معلولان»، به برنامهریزی و اجرای فعالیتهای هدفمند در مرکز استان و مراکز فرهنگی هنری پرداخت و ۱۲ تا ۱۸ آذر ۱۴۰۱ را با شعار«با توانایی های متفاوت آینده را خواهیمساخت»، به استقبال مخاطبان با نیازهای ویژه رفت.
طی این فعالیتهای فرآیندمحور، شناسایی کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه، معرفی کانون و خدمات مراکز فراگیر به این طیف از مخاطبان و خانوادههای آنان، فراهمسازی زمینههای مشارکت کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه در پیشبرد برنامهها ودرعینحال، بسترسازی برای تعامل کودکان با همسالانِ معلول مدنظرقرارگرفت.
مرکز شماره ۲ کانون بندرانزلی
برهمین اساس نیز مربیان مرکز شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان بندرانزلی، میهمان دانشآموزان مدرسه استثنایی شهید محمد پوررزاز شدند و به اجرای برنامههای شاد و متنوع برای مخاطبان پرداختند.
قصهگویی، خوانششعر، بازی و اجرای نمایش خلاق و آموزش کاردستی، از جمله این فعالیتها با حضور نماینده مردم بندرانزلی درمجلس شورای اسلامی و رئیس آموزش و پرورش شهرستان بود.
برپایه این گزارش، پخش آهنگهای شاد و کودکانه و همخوانی مربیان و کودکان نیز از دیگر برنامهها بهشمارمیرفت و درپایان، تمامی حاضران در این ویژهبرنامه با اهدای جایزه تشویقشدند.
مرکز شماره ۳ کانون رشت
مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون پرورش فکری رشت هم بهمنظور افزایش آگاهیهای عمومی و درک پذیرش افراد دارای معلولیت، ویژهبرنامه«منمیتوانم» را با همراهی مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ کانون این شهرستان برگزارکرد.
طی این ویژهبرنامه که با حضور اکرمالسادات حسینی، سرپرست معاونت فرهنگی کانون، حمیرا خدابنده، کارشناس مسئول آفرینشهای ادبی و صغری قامتیمقدم، کارشناس فرهنگی کانون گیلان صورتگرفت، اولیای تربیتی و بیش از ۱۰۰ دانشآموزان مدرسه استثنایی خزائلی حضورداشتند.
خوانش شعر، اجرای مسابقه حضوری و آموزش کاردستی با شیوه«کاغذوتا» و اهدای جایزه به حاضران، ازجمله فعالیتهای این روز بود و درادامه نیز احمدرضا جعفری، مربی مرکز فرهنگی هنری کانون با اجرای نمایشهای خلاقانه و کمدی، این روز را برای کودکان خاطرهکرد.
مرکز فرهنگی هنری کانون فومن
کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فومن هم ویژهبرنامه روزجهانی معلولان را با مشارکت آموزش و پرورش و شبکه بهداشت شهرستان برگزارکرد.
طی این ویژه برنامه، مربیان کانون به معرفی شخصیت جبار باغچهبان، و تلاشهای وی برای راهاندازی مدرسه کودکان استثنایی و ابداع زبان اشاره، ویژه کودکان ناشنوا و کمشنوای فارسیزبان پرداختند.
معرفی کتاب«من قهرمان ایمنیهستم» از سوی کارشناس بهداشت و ترجمه صحبتها به زبان اشاره نیز دیگر برنامههای این روز بود و با قصهگویی متین حسنی، برگزیده بخش زبان اشاره جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری همراهشد.
مرکز شماره ۱ کانون بندرانزلی
مربیان مرکز شماره ۱کانون پرورش فکری انزلی هم با همکاری بهزیستی این شهرستان به مرکز توانبخشی حرفهآموزی«میلاد» رفتند و فعالیتهای متنوعی چون: معرفی کتاب و قصهگویی از کتابهای «نگهبان چشمه» و «خشم قلمبه» را برای مخاطبان اجراکردند.
روخوانی از کتابهای«شکلها و حرفها»، «تو لکلکی یا دارکوب» از دیگر فعالیتهای مربیان کانون در این مرکز توانبخشی با ۳۲ مددجوی بالای ۱۴ سال محسوبمیشد.
براساس این گزارش، حضور در مدرسه استثنایی شهید محمد پوررزاز و اجرای فعالیتهای خلاقانه برای دانشآموزان هم در دستورکار مربیان این کانون قرارداشت.
مراکز فرهنگی هنری رودبار، چوکا، کیاشهر، املش و شفت
کانونهای پرورش فکری کودکان ونوجوانان رودبار، چوکا، کیاشهر، املش و شفت نیز با برنامهریزی و اجرای فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی، به استقبال روزجهانی معلولان رفتند.
معرفی کتاب« نگهبان چشمه»، «حلزون من گمشده»، «مثل چشمهای بابا»، روخوانی کتاب و برپایی کارگاه آموزش سفالگری برای کودکان با نیازهای ویژه، از جمله برنامههای کانون پرورش فکری شهرستان رودبار محسوبمیشد.
قصهگویی با بهرهگیری از کتابهای «کلوچههای خدا»، « آهوی گردن دراز»، معرفی شخصیت جبارباغچهبان و نمایش فیلم «سلطان، پنیر و موش» و برگزاری کارگاه آموزش کاردستی و آمادهسازی ماهی رنگین کمان هم از فعالیتهای مرکز کیاشهر با حضور و همراهی ۲۸ دانشآموز مدرسه استثنایی «آیت» بود.
کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان املش هم به همین مناسبت، میهمان کودکان مدرسه استثنایی «ساعی» شد و مربیان این مجموعه، فعالیتهای معرفی کتاب و شخصیت لویی بریل(مخترع خط بریل)، نمایش فیلم و قصهگویی را برای کودکان بهمرحلهاجراگذاشتند.
مربیان مرکز فرهنگی هنری کانون شفت هم مدرسه استثنایی افتخاری را محل برگزاری فعالیتهای این ایام قراردادند و با اجرای مسابقه، بازی و سرگرمی، نفاشی و قصهگویی، یک روز شاد را برای ۲۹ کودک دانشآموز رقمزدند.
مراکز فرهنگی هنری چوکا، لشتنشاء و مجتمع کانون رشت
مرکز فرهنگی هنری مجتمع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان رشت هم افزون بر برپایی نشست تربیتی، فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی را برای مخاطبان تدارکدید.
مراکز فرهنگی هنری چوکا و لشتنشاء هم میزبان مدارس استثنایی شدند و به اجرای برنامههای شاد و متنوع کتابمحور برای کودکان پرداختند.
در مرکز استان گیلان هم کارکنان ستادی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به آسایشگاه معلولین و سالمندان شهر رشت سرزدند و ضمن نشست با مسئولان این مجموعه، هدایایی به نوجوانان با نیازهای خاصِ بستری در این آسایشگاه، اهداکردند.