معاون فرهنگی کانون کشور در نشست فصلی مسئولان مراکز گیلان:
نقشآفرینی در جامعهپردازی آینده، ضرورتدارد/ لزوم گذر ازتصدیگری به تولیگری
عبورکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از مرحله «تصدیگری» به «تولیگری» و نقشآفرینی فعال و موثر در جامعهپردازی آینده، یک ضرورت است.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این بخشی از سخنان فرهادفلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست فصلی مسئولان مراکز این نهاد فرهنگی در استان گیلان است.
او طی این نشست که عصر روز چهارشنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ در سالن سینمای ادارهکل کانون استان گیلان در رشت صورتگرفت، با اشاره به پیشینه و جایگاه این نهاد فرهنگی اظهارکرد: ضرورتدارد بهعنوان یک مجموعه تاثیرگذار در حوزه کودک و نوجوان مطالبهگر باشیم و نقش فعال و موثری درجامعهپردازی فردای ایران اسلامی ایفاکنیم.
فلاح این اقدام را نیازمند هدفگذاری، خدماترسانی موثر، ارتباط سازنده با خانوادهها و حضور بهموقع و مستمر در محلهای اجتماع نسل کودک و نوجوان دانست و افزود: انجام کارهای منطقی و برنامهریزی برای بهرهگیری از فنآوریهای روز و فعالیتهای هدفمند و گسترده رسانهای، نقش بهسزایی در تحقق این اهداف دارد.
معاون فرهنگی کانون کشور ارتباط دوسویه با مجموعههای فعال در حوزه کودک ونوجوان، پذیرش و تشویق فعالان فرهنگی را نیز دارای اهمیت ویژه دانست و بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای دستگاههای اجرایی تاکیدکرد.
او همچنین، از اهمیت آگاهیبخشی به خانوادهها سخنبهمیانآورد و با ضروری توصیفکردن فعالیتهای خانودهمحور و برجستهسازی نقش پدران گفت: برای موفقیت، لازم است روی خانوادهها کارکنیم و پناهگاه جذاب آنان باشیم.
وی درهمینحال، از نظریه سیاستی کانون سخنبهمیانآورد و با اشاره به ضرورتهای تربیت کودکان و نوجوانان کنشگر و موثر در تصمیمسازی و تصمیمگیری فردای کشور افزود: دستیابی به این هدف نیازمند ارتباط موثر، استعدادیابی و استعدادسنجی است.
وی با مخاطبقراردادن کارشناسان ستادی و مسئولان مراکز فرهنگی هنری اضافهکرد: نسلی تربیتکنید که تاثیرگذار باشند و در این میان، پرورش نیروهای جوان و بانگیزه و برگزاری کارگاههای آموزشی برای آنان را در دستورکارقراردهید.
اشاره به جایگاه کانون در برنامه توسعه هفتم و برنامهریزی دولت برای آمادهسازی و واگذاری ۷ شهر جهانی کودک به کانون، دیگر بخش صحبتهای فرهاد فلاح بود و وی ضمن تاکید بر ضرورت جریانسازی فرهنگی و لزوم توجه ویژه به دیپلماسی کودک و نوجوان، به پرسشهای حاضران در ارتباط با برنامههای کانون در حوزه معیشت و مدیریت منابع انسانی پاسخگفت.
مدیرکل کانون گیلان هم در آغاز این نشست، به ارایه گزارشی از روند فعالیتهای این مجموعه در استان پرداخت آماری از تعداد کارگاههای تخصصی شهریهای و اعضا ارایهداد.
سیدجلیل میرعظیمی درادامه، به حرکتهای سازنده این مجموعه در جهت افزایش همگرایی فرهنگی اشارهداشت و از امضای تفاهمنامه همکاری با محیطزیست، تامین اجتماعی، جبهه فرهنگی، مرکز خدمات حوزههای علمیه، کانونهای فرهنگی هنری مساجد و کنگره هشتهزار شهید استان سخنگفت.
حرکتهای صورتگرفته در مسیر بسط و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، نقشآفرینی همکاران در برگزاری هرچهباشکوهتر آیینهای منتهی به اربعین حسینی و اجرای طرح کانونمدرسه، ازدیگر موضوعهایی بود که در سخنان سیدجلیل میرعظیمی موردتوجه قرارگرفت.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان درهمینحال، از برنامههای پیشرو برای همراهسازی حداکثری جامعه با بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون سخنبهمیانآورد و از برنامهریزی برای اجرای موثر و موفق ویژهبرنامههای هفته ملی کودک صحبتکرد.
او همچنین، به تشریح برنامههای کانون گیلان برای اکران پویانمایی «بچهزرنگ» پرداخت و از حضور معاون فرهنگی کانون کشور در استان و توجه به خواستههای همکاران قدردانیکرد.
پخش کلیپ سفر تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به استان گیلان و تجلیل از همکاران دستاندرکاران اجرای طرحکانونمدرسه، پایانبخش این نشست بهشمارمیرفت.