از سوی کانون استان گیلان برگزارشد؛
کارگاهآموزشی«خلقبداهه قصه برای قصهگویی»
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان دوره آموزشی «خلقبداهه قصه برای قصهگویی» را ویژه مسئولان و مربیان امور فرهنگی این مجموعه برگزارکرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استانگیلان، کارگاهآموزشی «خلقبداهه قصه برای قصهگویی» باحضور مهدی آرایی، مدرس، داور و برگزیده جشنوارههای قصه گویی از ۷ تا ۹ شهریور ۱۴۰۲ در نگارخانه آفرینش ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت برپاشد.
پرورش خلاقیتها درجهت خلق قصههای خلاقانه و آشنایی مخاطبان با منابع مطالعاتی مناسب، آگاهی افزونتر شرکتکنندگان با دستهبندیهای قصه، متون داستانی و فراگیری شیوههای خلاقانه برای تغییر قصه با توجه به نیاز مخاطب و توانمندیهای فردی، از اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی ۱۴ ساعته بهشمارمیرفت.
مهدی آرایی طی برگزاری این کارگاه ۳ روزه، بر لزوم خلاقیتورزی و ارایه هنرمندانه قصه با بهرهگیری از قابلیتهای فردی و علاقهمندی مخاطبان تاکیدکرد و از ۶ قدم جادویی برای خلق قصههای خلاقانه و مخاطبپسند سخنگفت.
این مدرس و برگزیده جشنوارههای قصهگویی همچنین، به طبقهبندی و شیوههای قصهگویی در ایران و جهان پرداخت و تدوین مناسب قصه و آشنایی قصهگو با روشهای منفی و مثبتسازی را در اجرای قصههای موفق دارای اهمیت خواند.
وی درهمینحال، شخصیتپردازی را لازمه قصهگویی خلاقانه ارزیابیکرد و دستیابی به این هنر را نیازمند تلاش، پیگیری و بهرهگیری از دیدگاههای صاحبنظران دانست .
او همچنین، به تشریح «تونل زمان» در قصهگویی پرداخت و با بیاناینکه برای روایت قصه در گذشته، حال و آینده، نیازمند آگاهی توأم با خیالپردازی هستیم، توضیحداد: برای ارایه قصههای متناسب با ادوار مختلف، ضرورتدارد شخصیتها همخوان با روزگارخود به تصویر گذاشتهشوند.
آرایی در قالب این کارگاه آموزشی، تمرینهایی نیز برای افزایش مهارتهای قصهگویی مربیان مسئول و مربیان امور فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان درنظرگرفت و در این میان، بر ضرورت پرهیز از توجه بیشاز حد به منطق، تاکیدکرد.
معرفی منابع مناسب مطالعاتی همچون: کتاب چلچراغ قصهگویی و پاسخگویی به پرسشهای حاضران، از دیگر برنامههای مهدی آرایی در طول برگزاری کارگاه آموزشی «خلقبداهه قصه برای قصهگویی» بود و درهمینحال، از عروسکهای دستساز مادر و عضو مرکز فرهنگی هنری کانون شهرستان سیاهکل استان گیلان با اسامی «آقار، قارو و قارک»، بهبهانه آغاز فرآیند برگزاری بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رونماییشد.